POGOJI POSLOVANJA

Portal www.herbio.si smo oblikovali, da lahko ponudimo kvalitetno naravno zeliščno kozmetiko in druge uporabnikom prijazne izdelke po dostopnih cenah.

Za pregledovanje strani prijava in registracija nista potrebni. Če pa želite opraviti nakup in oddati naročilo, je registracija obvezna. Za registracijo potrebujete napotitveno kodo. V kolikor je nimate, nam pišite na info@herbio.si.

Naročene izdelke vam bo dostavila Pošta Slovenije v roku 4 delovnih dni. V kolikor naročila ne boste uspeli prevzeti na dan dostave, vas bo paket z izdelki počakal 14 dni na najbližji poštni poslovalnici, za tem se bo vrnil na naš naslov.

Vsa naročila v vrednosti 50€ in več, vam dostavimo brezplačno, sicer velja lestvica soudeležbe, ki je podrobno opisana v odstavku Naročanje.

Naročene izdelke plačate po povzetju, torej ob prevzemu pošiljke.

V kolikor bi naročene izdelke želeli vrniti, nas o tem obvestite najkasneje 15 dni po prevzemu. Če boste nepoškodovane izdelke vrnili na naš naslov, na vaše stroške v roku 30 dni po poslanem sporočilu o vračilu, vam bomo v roku 15 dni po prejemu vrnjenih izdelkov, vrnili stroške nakupa.

Slike izdelkov so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Za ostala dodatna pojasnila nam lahko pišete na info@herbio.si.

 


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletni portal www.herbio.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Portal je informacijski sistem, ki je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.

Portal upravlja podjetje Herbio Int d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

Uporabnik je vsaka oseba, ki uporablja ta sistem, torej kupec naših izdelkov.

Vsak obiskovalec spletne strani z registracijo dobi svoje uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je enako naslovu elektronske pošte, ki ga uporabnik vnese v Uporabniški profil.

Uporabniško ime in geslo vsakega uporabnika nedvoumno določita in povežeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do naročanja izdelkov in možnost pregledovanja svojega računa v Uporabniškem profilu.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega portala www.herbio.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Uporabnik je z registracijo upravičen do posebnih cen, lahko je deležen dodatnih popustov, sodeluje pri nagradnih igrah, dogodkih in ostalih aktivnostih.

Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

 

DOSTOPNOST IN VELJAVNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku zagotovil naslednje informacije: identiteta podjetja; kontaktne naslove; bistvene značilnosti izdelkov; dostopnost izdelkov; pogoji dostave izdelka; jasno in nedvoumno določene vse cene; način plačila in dostave; časovna veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, pogoji za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Če izdelka ni na zalogi in pride do spremembe cene, bo ponudnik o spremembi obvestil uporabnika in mu po svojih najboljših močeh skušal zagotoviti nižjo ceno, omogočil preklic ali zamenjavo naročenega izdelka oz. ponudil drugo ustrezno rešitev, v obojestransko zadovoljstvo.

Izdelki, ki imajo ceno 0 (nič) evrov, so lahko novi in niso namenjeni prodaji.

 

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

 

GARANCIJA

Garancija je veljavna ob pravilnem ravnanju z izdelkom. Vsak izdelek ima rok trajanja, pri čemer številka po odprtju pomeni čas, v katerem je izdelek ob pravilni hrambi (pri temperaturi med 10 in 25 stopinj Celzija, na mestu, kjer ni direktne izpostavljenosti sončnim žarkom) uporaben.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v danem trenutku ni znan.

Glede na prepričanje o kvaliteti izdelkov blagovne znamke Herbio zagotavljamo možnost vračila izdelka, pri čemer ne sme biti porabljeno več kot 20% vsebine izdelka oz. do 30 dni po prejemu izdelka.

Vse slike izdelkov so lahko simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

NAROČANJE

Naročanje izdelkov preko spletnega portala je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu.

Uporabnik izbira med izdelki predstavljenimi na spletnem portalu.

Izjemoma se lahko naročilo izdelkov pošlje tudi na elektronski naslov: narocila@herbio.si. V tem primeru je potrebno pripisati naslednje podatke:

-          ime in priimek,

-          naslov,

-          telefonsko številko

-          in seznam naročenih izdelkov z navedbo kod posameznih izdelkov.

Po oddaji naročila bo uporabnik na svoj elektronski naslov prejel potrdilo in obvestilo o prejetem naročilu, z natančno navedbo naročenih izdelkov in količin.

Pridržujemo si pravico, da določena naročila zaradi neplačanih obveznosti ne bodo dostavljena.

 

Informacija o soudeležbi pri stroških pošiljanja:

VIŠINA NAROČILA (znesek na računu)

STROŠKI DOSTAVE

do 29,99 €

2,99 €

30,00 – 49,99 €

2,60 €

50,00 € in več

brezplačna dostava

 

V kolikor določenega naročenega izdelka ni na zalogi, se znesek le-tega ne šteje v vrednost nakupa.

Opozorilo: Opisani pogoji in stroški pošiljanja veljajo le znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako uporabnika bremenijo morebitni stroški dajatev v državah izven Republike Slovenije.

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila naročenih izdelkov:

-          plačilo po povzetju

-          plačilo na transakcijski račun ponudnika.

 

Pri plačilu po povzetju se plačilo opravi ob prevzemu naročenih izdelkov. Uporabnik prejme račun na papirju z razčlenjenimi stroški.

V tem primeru poštnem uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino. Pošti Slovenije plačate provizijo za plačilo s posebno položnico po njihovem veljavnem ceniku (Informativni ceniki Pošte Slovenije).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je za potrebe arhiviranja v elektronski obliki shranjena na strežniku portala in tako uporabniku dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV

Uporabnik lahko najkasneje 14 dni po prejemu izdelkov sporoči, da želi kupljene izdelke vrniti brez navedbe vzroka za odstop od naročila in kakršnekoli odškodnine.

V pisnem obvestilo o odstopu, ki ga uporabnik pošlje na e-naslov: narocila@herbio.si, mora uporabnik navesti številko nakupa, izdelke pa na lastne stroške vrniti nepoškodovane, nerabljene in v originalni embalaži v nadaljnjih 30 dneh (po 43. členu ZVPot).

Uporabnik mora priložiti tudi račun, ki ga je prejel za naročene izdelke, navesti svoje osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Ponudnik bo v tem primeru uporabniku vrnil stroške nakupa v roku 15 dni po prejemu vrnjenih izdelkov. Ponudnik vrne le strošek kupnine, ne pa tudi stroškov pošiljanja vrnjenih izdelkov.

V primeru neupravičene reklamacije je ponudnik dolžan hraniti vrnjene izdelke največ 1 mesec. Po tem času jih lahko uniči, v kolikor jih uporabnik ni prevzel.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.


PRAVICA DO PREKLICA ČLANSTVA

Svoje članstvo lahko uporabnik kadarkoli prekliče, ne da bi ponudniku navedel vzrok. Uporabnik pošlje ponudniku pisno izjavo o svojem odstopu. Po prejemu obvestila, se uporabnika za nedoločen čas izbriše iz prodajne strukture. Pogoj je, da so plačane vse obveznosti.

 

AVTORSKE PRAVICE

Spletni portal www.herbio.si je v lasti podjetja Herbio Int d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb.

Herbio je registrirana blagovna znamka v lasti podjetja Herbio Int d.o.o.. Za vsakršno posredovanje informacij, slikovnega gradiva ali logotipa iz spletnih strani portala je potrebno pridobiti pisno dovoljenje lastnika.

Uporabnik soglaša in pooblašča Herbio Int d.o.o., da sme objavljati fotografsko gradivo, zapis, tonski zapis ali video, kjer se pojavlja uporabnik.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila.

 

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi v portal ali na e-novičke občasno obvešča o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah ponudnika.

Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novičk.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti kontaktno osebo, s katero se bo lahko uporabnik v primeru težav povezal telefonsko ali po elektronski pošti.

Vsako pritožbo je potrebno poslati na elektronski naslov: info@herbio.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabnika obvestil, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da uporabnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudniki prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

VAŠE MNENJE ŠTEJE

Celotna ekipa na strani ponudnika se bo trudila, da bi bil spletni portal kar najbolj pregleden in enostaven za uporabo. V primeru nejasnih, napačnih ali manjkajočih podatkov, se opravičujemo in vas prosimo, da nam v tem primeru pišete na elektronski naslov: info@herbio.si.

 

Posodobljeno 20. 10. 2016